Tip van de week

FST7 Tip: Heeft slaap invloed op je gains?

FST7 Tip: Heeft slaap invloed op je gains?FST7 Tip van de Week mogelijk gemaakt door Evogen Nutrition. Deze week beantwoordt de 22-voudige Olympia-winnaar coach Hany Rambod de vraag of slaap invloed heeft op je resultaten.

De Pro Creator legt zijn antwoord uit voor zowel een concurrent als een niet-concurrent. Hany adviseert zijn atleten om elke nacht 7-8 uur slaap te krijgen. Dat is het ideale minimum. Als je daaronder komt, zul je merken dat je 's nachts aan het snacken bent, wat betekent dat je extra calorieën binnenkrijgt, wat tegenproductief is voor je dieet. Dus, je zult niet alleen lichaamsvet toevoegen, maar een gebrek aan slaap beïnvloedt ook je resultaten.

De belangrijkste reden waarom je goede slaap wilt krijgen, is voor herstel. Als je niet genoeg slaapt, zal dit invloed hebben op je herstel, wat weer van invloed kan zijn op je resultaten.

Voor concurrenten geldt dat als je niet goed slaapt, je de volgende dag niet goed zult ogen. Als dat zich opbouwt door wekenlang slecht te slapen en je niet droger wordt, kijk dan naar jezelf.

Volgende lezen

Optimaliseer herstel: de cruciale rol van stressvermindering
FST-7 TIP: Hany's gedachten over massagepistolen? Actieve therapie?