Tip van de week

FST7-Tip: Is het noodzakelijk om te dwangvoeden?

FST7-Tip: Is het noodzakelijk om te dwangvoeden?

FST7 Tip van de Week, mogelijk gemaakt door Evogen Nutrition. Deze week beantwoordt Hany Rambod, de coach met 22 Olympia-overwinningen, de vraag of dwangvoeding noodzakelijk is.

Is het nodig om grote hoeveelheden voedsel met geweld naar binnen te werken voor een bulk? Het antwoord is nee. Wat er uiteindelijk zal gebeuren, is dat je je maag gaat oprekken en een opgeblazen gevoel in de buikstreek zult ervaren. Dit leidt uiteindelijk tot de zogenaamde "schildpadrug", zoals ze het noemen wanneer je naar een lichaam kijkt vanaf de voorkant of de zijkant.

Elke vorm van oprekking zal je lichaamsbouw vervormen en als je een wedstrijdatleet bent, kan het je terugzetten in de rangschikking. Dus over het algemeen moet je je niet richten op gedwongen voeding met een overvloed aan voedsel om je dagelijkse calorieën binnen te krijgen.

Als je in staat bent om je maaltijden te spreiden en gedurende de dag meer maaltijden te consumeren, moet dwangvoeding nooit het antwoord zijn.

Dat gezegd hebbende, als je op de klok let en je bent niet hongerig na een paar uur, moet je wel iets eten om je stofwisseling te stimuleren. Het is belangrijk om voedingsstoffen binnen te krijgen om je lichaamsdoelen te bereiken, dus zorg ervoor dat je eet, zelfs als het een kleine maaltijd is.

Iets anders om te overwegen zijn spijsverteringsenzymen. Je wilt in staat zijn om het voedsel dat je consumeert goed af te breken en op te nemen, toch?

Volgende lezen

FST 7 Tip: Hoe spieronevenwichtigheden op te lossen met Hany Rambod
FST-7 Tip: Voor het trainen van hetzelfde lichaamsdeel 3 keer per week