Tip van de week

FST7-TIP: Posetips met Hany Rambod

FST7-TIP: Posetips met Hany Rambod
24-voudig Olympia-winnende coach Hany Rambod begeleidt de nieuwe atleet van Team Evogen Elite, Schuyler Reeves, door een poseersessie na zijn eerste wedstrijd. Posing is alles. Het kan het verschil betekenen tussen winnen en verliezen, dus let goed op terwijl de Pro Creator elke pose analyseert.

Bij de voor- en achterkant van de dubbele bicepspose, breng je onderarmen niet te dicht bij je biceps en krul of supineer je polsen niet.

Bij de zijborstpose moet je oppassen dat je niet in elkaar krimpt wanneer je je borst naar achteren trekt, want dat maakt je kleiner en smaller. Haal adem in je borst, houd je borst omhoog en draai voor een breder en voller uiterlijk.

Bij de voorste latspreidingspose houd je je ellebogen en schouders naar achteren. Een veelvoorkomende fout is het te ver draaien van je schouders, wat je smaller doet lijken. Blijf breed door je borst omhoog te houden en je schouders wijd.

Na het diëten gedurende je voorbereiding, zullen de meeste atleten na een show te veel eten. Je wilt jezelf gedurende het proces wegen om enige vorm van controle te behouden. Het is normaal om in de eerste week na je wedstrijd tot 10-15 lbs aan te komen, maar hervat zo snel mogelijk je cardio en kom weer op het goede spoor.

Pro-tip: Na een wedstrijd wil je overmatige zoutinname vermijden, omdat dit je bloeddruk kan verhogen tot een punt waarop het gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Vermijd te veel sushi met veel sojasaus of het toevoegen van zout aan gefrituurd voedsel.

Volgende lezen

FST7-Tip: Gebruik van Machines Vóór en Na Wedstrijden
FST7-TIP:Buikspieren trainen met Hany Rambod